Rubriky
Motorismus Obecné Tipy

Nárok na náhradní vůz po autonehodě

Pokud jste nedávno měli nezaviněnou dopravní nehodu, možná vás zajímá, jaký máte nárok na náhradní vůz. V našem článku vám přinášíme užitečné informace o tomto právu, které může být pro mnoho lidí stále neznámé.

Pokud jste nedávno měli nezaviněnou dopravní nehodu, možná vás zajímá, jaký máte nárok na náhradní vůz. V našem článku vám přinášíme užitečné informace o tomto právu, které může být pro mnoho lidí stále neznámé.

Nárok na náhradní vůz po autonehodě

Nezavinili jste dopravní nehodu, ale vaše vozidlo bylo poškozeno? V takovém případě máte ze zákona nárok na náhradní vůz, který vám má být poskytnut zcela zdarma. Tato možnost není u široké veřejnosti příliš známá, a proto jsme se rozhodli popsat, za jakých okolností je možné tuto službu využít.

Kdy mám nárok na náhradní vozidlo?

Nárok na náhradní vůz máte vždy, když jste účastníkem dopravní nehody, ale nejste jejím viníkem. Pokud vám tedy někdo způsobil škodu na vozidle, můžete požádat o zapůjčení náhradního vozu. Naopak, pokud jste nehodu způsobili vy, nárok na náhradní vůz nemáte.

Kdo hradí náklady na náhradní vůz?

Náklady na zapůjčení náhradního vozu hradí pojišťovna viníka dopravní nehody. To je důvod, proč je důležité, aby každé vozidlo mělo sjednané povinné ručení. Toto pojištění pokrývá škody způsobené třetím osobám a zahrnuje i náklady na zapůjčení náhradního vozu.

Na jaký náhradní vůz mám nárok?

Vaše pojišťovna je povinna zajistit vám náhradní vůz stejné kategorie, jako je váš poškozený automobil. Máte tedy právo na vozidlo, které je srovnatelné s tím vaším. U nás v autopůjčovně se snažíme zajistit, aby byl váš náhradní vůz co nejblíže vašemu vlastnímu automobilu, co se týče kategorie i komfortu.

Jak dlouho můžu využívat náhradní vozidlo?

Doba, po kterou můžete využívat náhradní vozidlo, je určena délkou opravy vašeho poškozeného automobilu. Tento časový rámec je nastaven tak, aby vám umožnil pokračovat v běžných aktivitách, zatímco se vaše auto opravuje. Nárok na náhradní vůz máte tedy po celou dobu nezbytnou pro opravu vašeho vozidla.

Doufáme, že vám tento článek pomohl lépe porozumět vašim právům a nároku na náhradní vůz v případě autonehody. Pokud máte jakékoli další dotazy nebo potřebujete naši pomoc, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás, abychom vám v obtížné situaci co nejlépe pomohli.

Prima půjčovna aut
5.0
Na základě 135 recenzí
powered by Google
Monika ValešováMonika Valešová
09:05 27 May 24
Naprostá paráda, pokud si půjčit auto za slušnou cenu, bez háčků v smlouvě a bez omezení počtu najetých kilometrů, tak jedině tady. Tímto ještě jednou zdravím p. Slámu a těším se na další spolupráci 🙂EDIT 2021: autopůjčovna ke konci září končí, škoda 🙁 Náhrada za tuhle půjčovnu se bude hledat horko těžko, nastavili laťku velmi vysoko. I tak ještě děkuji panu Slámovi za všechno (několik krátkodobých i dva dlouhodobé pronájmy, absolutně bez jakýchkoliv komplikací). Kdyby takový přístup byl i v konkurenčních půjčovnách...
Andrea VohankovaAndrea Vohankova
15:08 15 Jul 21
Za mě opravdu výborná půjčovna auto mi půjčili po Praze,po České republice,ale dokonce jsem si zajela i na dovolenou do Chorvatska.Vstřícnost ohledně prodloužení nebyl problém..a pro mě důležité-,že pejsci nevadí....!!!!
Ales LuksAles Luks
23:00 08 Jul 21
Pokaždé je půjčení rychle vyřízeno, ceny jsou přiměřené.
Ondřej BurešOndřej Bureš
12:32 18 Jun 19
Půjčili jsme si Octávii na cestu na kamarádčinu svatbu v Německu a velká spokojenost. Personál vstřícný, cena nízká, auto (alespoň mnou vypůjčené) v perfektním stavu a pokud vám nevadí, že máte na autě pár reklamních polepů, které jsou navíc reflexní, takže zvyšují Vaši bezpečnost:-) tak nemusíte ani řešit nájezd kilometrů, což je obrovské plus. Za sebe určitě doporučuji.
Vít TomacVít Tomac
10:10 18 Jul 18
Při výběru půjčovny Vás primapůjčovna zaujme výběrem z nového vozového parku, výší kauce a neomezenými kilometry do mnoha zemí.My jsme si auto půjčili na 13 dní na dovolenou na Slovensko. Při předání Vás s autem seznámí, projdou si s Vámi smlouvu, aby se předešlo případným neshodům a auto Vám půjčí. Auta jsou v dobrém technickém stavu, neměli jsme jediný problém. Při vrácení si auto jen zběžně projdou. Známí má zkušenost s jinou autopůjčovnou, kde při vrácení vozu pujčovna hledala na autě různé škrábance a neduhy, aby si vymohla ponechání kauce. To Vás u primapůjčovny nečeká. Pokud si budeme příště auto půjčovat, tak určitě u tytu půjčovny. Můžeme ji vřele doporučit!
Karel FischerKarel Fischer
14:51 05 Dec 17
Týden před uskutečněním cesty do Kolína nad Rýnem, kde se konal Gamescom, jsme zjistili že nemáme k dispozici automobil. Začali jsme panikařit a shánět auto jinými způsoby, nakonec jsme nalezli Primapůjčovnu, kde její ochotný majitel nás seznámil s klasickými pravidly autopůjčoven, vše pro nás zařídil (zelenou značku pro vjezd do měst) a auto připravil přesně v den, který jsme ještě dvakrát upravovali.Auto bylo téměř nové, mělo najeto 2500km. V perfektním stavu, bez jakéhokoli škrábance. Jeho výbava byla prvotřídní, šlo o nový typ Škoda Fabie Combi. S tímto autem jsme bez jakýchkoli problémů najeli okolo 3000Km po Německu a ani jednou nebyl problém. Auto jsme vrátili v přesný termín a v ten moment mi došlo, jak výbornou službou Primapůjčovna je. Jestliže příště někam budu potřebovat půjčit auto, vím stoprocentně, že půjdu do Primapůjčovny.
Radek ŠRadek Š
15:51 20 Jul 17
Perfektní jednání s pracovníky autopůjčovny, vynikající cena a nové auta bez otravných reklamních polepů!Příště opět autopůjčovna Primapůjčovna!!!
js_loader