Rubriky
Obecné Tipy

Mohu jet pronajatým autem do zahraničí?

Rozhodnutí jet s pronajatým autem do zahraničí může být skvělým způsobem, jak prozkoumat nové destinace s flexibilitou vlastního vozidla. Předtím než se vydáte na cestu, je však důležité zjistit, zda je to vůbec možné a jaké podmínky je třeba splnit.

Rozhodnutí jet s pronajatým autem do zahraničí může být skvělým způsobem, jak prozkoumat nové destinace s flexibilitou vlastního vozidla. Předtím než se vydáte na cestu, je však důležité zjistit, zda je to vůbec možné a jaké podmínky je třeba splnit.

Možnost jízdy s pronajatým autem do zahraničí

Když plánujete jet s pronajatým autem do zahraničí, prvním krokem je zjistit si podmínky u konkrétní autopůjčovny. Některé autopůjčovny sice umožňují přejezd hranic s jejich vozidly, ale často je to spojeno s omezeními a podmínkami, které je třeba dodržovat.

Podmínky a požadavky

1. Smluvní podmínky autopůjčovny

Každá autopůjčovna má vlastní pravidla ohledně jízdy do zahraničí. Je nezbytné si předem ověřit, zda je možné vozidlo vzít za hranice země původu a pokud ano, tak za jakých podmínek.

2. Mezinárodní řidičský průkaz

V některých zemích může být kromě národního řidičského průkazu požadován i mezinárodní řidičský průkaz. Je dobré si tento požadavek ověřit ještě před odjezdem.

4. Pojištění vozidla

Základní pojištění pronajatého vozidla obvykle nezahrnuje jízdu do zahraničí. Je tedy potřeba si sjednat takové pojištění, které bude platné i mimo hranice země, kde jste si auto vypůjčili.

5. Dopravní předpisy

Před odjezdem je nutné se seznámit s dopravními předpisy v cílové zemi. Pokuty za porušení mohou být v zahraničí vysoké a některé přestupky mohou mít vážné následky.

Další důležité faktory

Kromě výše uvedených bodů je vhodné se informovat také o dalších aspektech, které mohou ovlivnit vaše cestování s pronajatým autem:

  • Celní předpisy: Některé země vyžadují oznámení při přejezdu hranic s pronajatým vozidlem.
  • Technická kontrola vozidla: V některých zemích jsou stanoveny specifické požadavky na technický stav vozidel.
  • Dostupnost čerpacích stanic: Ujistěte se, že budete mít informace o dostupnosti čerpacích stanic s požadovaným druhem paliva (nebo dobíjecích stanic v případě, že chcete využít elektromobil).

Při plánování cesty s pronajatým autem do zahraničí je klíčové důkladně si prověřit podmínky autopůjčovny, požadavky na řidiče a pojištění vozidla. Tím si zajistíte, že vaše cestování bude bezproblémové a bez nečekaných komplikací. Nezapomeňte, že správná příprava před odjezdem může výrazně přispět k pohodovému cestování pronajatým automobilem.

Zajistěte si klidnou a bezstarostnou cestu s pronajatým autem do zahraničí! Prohlédněte si náš vozový park a rezervujte si své auto ještě dnes.

Prima půjčovna aut
5.0
Na základě 135 recenzí
powered by Google
Monika ValešováMonika Valešová
09:05 27 May 24
Naprostá paráda, pokud si půjčit auto za slušnou cenu, bez háčků v smlouvě a bez omezení počtu najetých kilometrů, tak jedině tady. Tímto ještě jednou zdravím p. Slámu a těším se na další spolupráci 🙂EDIT 2021: autopůjčovna ke konci září končí, škoda 🙁 Náhrada za tuhle půjčovnu se bude hledat horko těžko, nastavili laťku velmi vysoko. I tak ještě děkuji panu Slámovi za všechno (několik krátkodobých i dva dlouhodobé pronájmy, absolutně bez jakýchkoliv komplikací). Kdyby takový přístup byl i v konkurenčních půjčovnách...
Andrea VohankovaAndrea Vohankova
15:08 15 Jul 21
Za mě opravdu výborná půjčovna auto mi půjčili po Praze,po České republice,ale dokonce jsem si zajela i na dovolenou do Chorvatska.Vstřícnost ohledně prodloužení nebyl problém..a pro mě důležité-,že pejsci nevadí....!!!!
Ales LuksAles Luks
23:00 08 Jul 21
Pokaždé je půjčení rychle vyřízeno, ceny jsou přiměřené.
Ondřej BurešOndřej Bureš
12:32 18 Jun 19
Půjčili jsme si Octávii na cestu na kamarádčinu svatbu v Německu a velká spokojenost. Personál vstřícný, cena nízká, auto (alespoň mnou vypůjčené) v perfektním stavu a pokud vám nevadí, že máte na autě pár reklamních polepů, které jsou navíc reflexní, takže zvyšují Vaši bezpečnost:-) tak nemusíte ani řešit nájezd kilometrů, což je obrovské plus. Za sebe určitě doporučuji.
Vít TomacVít Tomac
10:10 18 Jul 18
Při výběru půjčovny Vás primapůjčovna zaujme výběrem z nového vozového parku, výší kauce a neomezenými kilometry do mnoha zemí.My jsme si auto půjčili na 13 dní na dovolenou na Slovensko. Při předání Vás s autem seznámí, projdou si s Vámi smlouvu, aby se předešlo případným neshodům a auto Vám půjčí. Auta jsou v dobrém technickém stavu, neměli jsme jediný problém. Při vrácení si auto jen zběžně projdou. Známí má zkušenost s jinou autopůjčovnou, kde při vrácení vozu pujčovna hledala na autě různé škrábance a neduhy, aby si vymohla ponechání kauce. To Vás u primapůjčovny nečeká. Pokud si budeme příště auto půjčovat, tak určitě u tytu půjčovny. Můžeme ji vřele doporučit!
Karel FischerKarel Fischer
14:51 05 Dec 17
Týden před uskutečněním cesty do Kolína nad Rýnem, kde se konal Gamescom, jsme zjistili že nemáme k dispozici automobil. Začali jsme panikařit a shánět auto jinými způsoby, nakonec jsme nalezli Primapůjčovnu, kde její ochotný majitel nás seznámil s klasickými pravidly autopůjčoven, vše pro nás zařídil (zelenou značku pro vjezd do měst) a auto připravil přesně v den, který jsme ještě dvakrát upravovali.Auto bylo téměř nové, mělo najeto 2500km. V perfektním stavu, bez jakéhokoli škrábance. Jeho výbava byla prvotřídní, šlo o nový typ Škoda Fabie Combi. S tímto autem jsme bez jakýchkoli problémů najeli okolo 3000Km po Německu a ani jednou nebyl problém. Auto jsme vrátili v přesný termín a v ten moment mi došlo, jak výbornou službou Primapůjčovna je. Jestliže příště někam budu potřebovat půjčit auto, vím stoprocentně, že půjdu do Primapůjčovny.
Radek ŠRadek Š
15:51 20 Jul 17
Perfektní jednání s pracovníky autopůjčovny, vynikající cena a nové auta bez otravných reklamních polepů!Příště opět autopůjčovna Primapůjčovna!!!
js_loader